Ny undersøgelse: Elbiler slider dækkene hurtigere

Fotos af Andrea Piacquadio fra Pexels

Elbils-ejere skal vende sig til et større dækbudget. Biler, der kører på strøm, slider nemlig det sorte guld hurtigere ned, viser ny undersøgelse.

Kører du elbil, så slider du dine dæk hurtigere end en en diesel eller benzinbil, som kører på tilsvarende dæk. Det er en undersøgelse fra AutoServicePraxis.

Det vil sige, at elbilsejere vil kunne forvente at køre 30 procent færre kilometer på dækkene, før det er tid til at skifte.

– Batteriet i elektriske køretøjer er meget tungt. Denne vægt fører til hurtigere slid af dæk, siger Dr. Burkhard Wies fra Continental ifølge norske Dinside.


Ifølge undersøgelsen kan man ikke bare smide almindelige dæk på en elbil. Bilernes moment og vægt gør, at man skal ud og lede efter specielle dæk.

Slider som tunge diesel-og benzinbiler
Ifølge Dr. Burkhard Wies svarer trykket på elbilers dæk til det, vi normalt ser i benzin-og dieselbiler med meget store motorer, og som derfor er vant til den større belastning. Det er dækkene dog ikke nødvendigvis. Derfor er det vigtigt, at få de korrekte dæk monteret, understreger han.

Hos den norske importør af Nokian-dæk har man endnu ikke kunnet dokumenterer det samme slid som i den tyske undersøgelse. Men også her er man i gang med at undersøge sagen.

– Indtil videre har vi ikke konstateret en lige så kraftig reduktion i dækkenes rækkevidde, som den tyske rapport viser, siger Kjertil Røssel, produktchef hos den norske Nokian-importør, til det norske medie.

– Men det er klart, at batterierne i en elbil vejer meget, og det er noget, som kan bidrage til øget dækslid. Derudover har elbiler et betydeligt højere drejningsmoment, og det er heller ikke gunstigt for slitagen på dækkene, fordi der kommer mange hårde accelerationer, fortæller produktchefen.


Reklame: