Reklame:

Ny undersøgelse: Bilister vil IKKE have selvkørende biler

Omvendt er bilisterne faktisk heller ikke i tvivl, om hvilket udstyr de gerne vil have i nye biler.

Spørger man hos Tesla, kan det ikke gå hurtigt nok med at få flere selvkørende biler på vejene. Men spørger man bilisterne selv, er det faktisk slet ikke interessant.

Bilisterne vil nemlig helst sidde bag rattet og styre bilerne selv. Derimod har de bilister, som er på vejene i dag, ikke noget imod ‘assistentsystemer’ som blindvinkels-alarm, vejbane-assistent og automatisk nødbremse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det viser en ny mobilitets-undersøgelse som S&P Global står bag.

Og hvor hele 80 procent svarede, at de foretrak udstyr som automatisk nødbremse, og endnu flere sagde god for hjælp til de blinde vinkler, synes ‘kun’ 61 procent om idéen med en selvkørende bil.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her lader bilmærker tusindvis af nye elbiler ruste væk

Det er stik modsat den retning bilmærkerne bevæger sig i. Internt i bilindustrien slås bilmærkerne på det nærmeste om hurtigst muligt at kunne tilbyde selvkørende biler som en del af de forskellige modelprogrammet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Eksempelvis er Mercedes det første bilmærke, der har fået godkendt selvkørende biler på det såkaldte ‘niveau 3’ i USA. Der er fem niveauer af selvkørende biler.

Tyskerne vil ikke, kineserne vil gerne
På det laveste niveau skal bilisten bag rattet klare alt selv, mens niveau 1 begrænset til hjælp som fartpilot. Niveau 2 er biler, der kan bremse og accelerere selv. Altså den adaptive fartpilot.

På det tredje niveau skal bilisten kunne gribe ind. Men vedkommende behøver ikke holde øje med trafikken hele tiden. Mens niveau 4 og 5 ikke kræver bilistens indblanding.

Reklameblok:


Den nye undersøgelse peger dog også på noget geografisk interessant. Bilister i Kina er eksempelvis mere positivt stemt over for selvkørende biler end både tyskere og briter er det.

Grafikken viser, hvilket udstyr bilister er mest og mindst interesseret i. Grafik: S&P Global

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?