Ny trend blandt kriminelle: 3D-printer uskyldige bilejeres nummerplader

Foto: Max Fleischmann

Den kedelige trend har allerede ramt flere bilejere, der helt uforvarende får tilsendt p-afgifter og fartbøder.

I Australien har en kedelig tendens bredt sig blandt landets kriminelle. Flere af dem har nemlig fundet ud af at få 3D-printet nummerplader, så godt at det er svært at se forskellen på forfalskningen og den ægte vare.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Politiet finder lager: Her bugner det med stjålne køretøjer”

Det har omvendt betydet, at flere lovlydige bilister helt uberettiget har modtaget alt fra p-afgift og fartbøder til langt mere alvorlige henvendelser fra politiet, fordi deres biler har været brugt til kriminalitet. Sådan ser det i hvert fald ud ved første øjekast.

Men nu har politiet opdaget en lang række tilfælde af forfalskede nummerplader. Alle er 3D-printet og ligner den ægte vare. Det er blandt andet kvinde som ejer en Volkswagen Polo. I hendes tilfælde var Polos nummerplade blevet klonet og sat over på en lignende bil.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Nummerplader med vandmærker
En eller flere personer havde kørt så stærkt i den anden Polo, at kvinden modtog 5.000 australske dollar svarende til 24.000 danske kroner i bøde. Umiddelbart kunne kvinden da heller ikke se forskel på nummerpladerne, da politiet præsenterede hende for ‘beviset.

En anden bilist, som havde fået klonet sine nummerplader, blev sigtet for at flygte fra en trafikulykke. Altså lige indtil sagens rette sammenhæng gik op for ordensmagten. Det skriver ABC News.

Oven på flere sager om nummerplade-kloning har flere australske delstater sagt, at de vil indføre ‘flere sikkerhedsforanstaltninger’. Om ikke andet for at gøre kloningen mere besværlig for tyvene. Enkelte af delstaterne har allerede vandmærker på nummerpladerne som herhjemme.  Men det er langt fra alle.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk