Reklame:

Ny Tesla Roadster: Spurter fra 0-100 km/t på 1,9 sekunder

Den kommende Tesla Roadster bliver den vildeste Tesla til dato

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi på redaktionen afskyr elbiler. Men den kommende Tesla Roadster, som mærkets topchef Elon Musk præstenerede i nat dansk tid, kunne vi godt lade os overtale til en tur i.

Måske endda flere, hvis det – som Tesla selv påstår – virkelig er sandt, at bilen er passerer de 100 kilometer i timen fra stående start på blot 1,9 sekunder. Så hurtigt kan vi ikke engang blinke under de ekstra lange deadlineaftner.

Reklame:


Det er efterhånden år siden, at roadsteren – på basis af en Lotus Elise – introducerede offentligheden for Tesla og ikke mindst Elon Musk. Nu mener den excentriske sydafrikaner, der også roder med rummerprogrammer, altså at det er tid til en ny Roadster. Endda med plads til fire personer.

Skal man tro specifikationerne fra nattens præsentation – og der ingen grund til andet – bliver det en rigtig vild ellert. Faktisk bliver den nye Roadster den hurtigste Tesla nogensinde

TOPFART: +400 KM/T
Ikke bare sprinter bilen fra 0-100 km/t på 1,9 sekunder. Topfarten er eftersigende over 400 kilometer i timen. Det hele sker med 10.000 newtonmeter i ryggen. Mens batteripakken skal fordele 250 kwH ud i et firehjulstræk. Det betyder, at bilen klarer en af redaktionens yndlingsdiscipliner, 402 meter dragrace, på bare 8,8 sekunder.

Det bliver dog bedre endnu for elbilsfolket. Eller i hvert fald for Tesla Roadster-ejer. De får betydeligt længere mellem ladestanderne. Jagtes tophastigheden ikke konstant, skulle der være +1.000 kilometers rækkevidde i batteriet.

INTRODUCERER NYT ‘MODE’
Skal vi bliver lidt ved det med hastigheder, så er Tesla jo kendt for diverse ‘modes’ – blandt andet ‘Ludicrous’ – der skyder bilerne afsted, som havde nogen sat ild til dem.

Med inspiration fra filmen SpaceBalls fra 1987 er Musk og Co. kommet op med ‘Plaid-mode’. En mere vanvittig indstilling end ‘Ludicrous’ – hvis nogen da kan forestille sig det.

Som Roadster-navnet forpligter til, vil den nye Tesla naturligvis også kunne smide toppen. Men det ligner nu mest af alt en ‘targa-løsning’ på de foreløbige billeder

Hvad koster den så, og hvornår kommer den? Prisen lander på 1.6 millioner danske kroner før afgifter. Af dem skal købere lægge 320.000 i depositum. Yderligere skal 1.3 millioner være betalt, inden bilen overhovedet er leveret. De første Roadstere ruller ud på det globale vejnet i 2020.

Er det så dyrt? Ja! Helt vildt. Men tænk så lige over, at Tesla Roadster bliver ‘Bilernes Konge’, når den endelig kommer. Ingen anden serieproducerede bil – superbil eller hyper for den sags skyld på fossilt brændstof – vil kunne følge med Roadsteren.

Er det i øvrigt kun os, der synes, vi kan se lige lovlig meget Porsche 718 Cayman over Tesla’ens bagparti?

SE BILLEDERNE AF DEN NYE TESLA ROADSTER HERUNDER


Reklame: