Tesla Cybercab bliver verdens mest brændstoføkonomiske bil. I hvert fald hvis man spørger mærket selv.
Tesla har en helt klar ambition på den nye, føreløse Cybercabs vegne. Bilen skal være den mest brændstoføkonomiske elbil nogensinde.
Den primære målsætning er at opnå en markant reduktion i energiforbruget, sammenlignet med det nuværende forbrug hos elektriske biler.
At konstruere en elbil med en stor rækkevidde er relativt simpelt gjort. Hvis man da villig til at udstyre den med batteri der er stort nok.
Det ses i mange større og tungere SUV’er. Men de biler må så også slås med en vægt, der i flere tilfælde nærmer sig 3 toner.
Af samme grund skal ejerne være heldige, hvis de får en rækkevidde på mere end 600 kilometer ud af batteriet mellem hver opladning.
Meget lille batteri skal være nøglen til brændstoføkonomien
Den egentlige udfordring ligger i at skabe en effektiv elbil, der kan køre langt på et meget mindre batteri.
Tesla-cheferne Lars Moravy og Franz Von Holzhausen taler nu offentligt om, at de arbejder på at udvikle den selvkørende Tesla Cybercab til den mest effektive elbil på markedet.
Det er meningen, at bilen skal have et batteri på under 50 kWh og stadig opnå en rækkevidde på omkring 480 kilometer.
Med den udregning vil den to-sædede Cybercab blive den mest brændstoføkonomiske masseproducerede elbil.
Det forventede forbrug er 10 kWh pr. 100 kilometer, et tal, der ikke er opnået i tidligere serieproducerede elbiler.
I en video præsenterer Tesla de teknologier, der ifølge mærket skal få Cybercab til at være ekstremt nøjsom med strømmen.
Det vil Tesla bl.a. gøre ved at jagt en reduceret vindmodstand som aldrig før. Faktisk skal Cybercab være 8 procent mere energieffektiv en Model 3.
Derudover mener Tesla at kunne spare en god del på energien, fordi bilen er gjort smallere og egentlig kun har plads til to passagere. Noget der også sparer temmelig meget vægt. Altså på papiret.
Den selvkørende Tesla er endnu ikke sendt ud på vejene. Men Elon Musk har allerede meddelt, hvor og hvornår de første biler får asfalt under hjulene. Læs mere om det her.
Tak fordi du læste med. Har du set en fejl i artiklen? Så fortæl os det: bj@boosted.dk