Ny Suzuki Jimny skuffer i crashtest

Mange glæder sig over den nye Suzuki Jimny – men måske de trækker i land nu, for sikkerheden i mini-SUV’en er svag

For trods deformationszoner og automatisk nødbremse scorede den nye Jimny kun tre stjerner ud af fem mulige i den altafgørende sikkerhedstest.

Med en score på 53 procent ud af 100 mulige falder Jimny’en blandet andet på dårlig fodgængerbeskyttelse netop på grund af en svag automatisk nødbremse.

Reklameblok:Og i en tid hvor de fleste nye biler kan krølle sammen med en femstjernet score, beskytter Jimny’en med en score på 73 procent heller ikke voksne passagere særlig godt i tilfælde i af frontale sammestød og sidekollisioner. Euro Ncap noterede sig her bilens passagerområde som ‘omfattende deformt’ efter kollisionen.

Sammenstødende fik heller ikke airbaggen i føresiden til at folde sig ordentligt ud, så chaufføren får rattet i stedet for en pude i hovedet. Bedre bliver det heller ikke af, at Euro Ncap betegner instrumentbordet som en sikkerhedsrisiko for personer på forsæderne.

“De unge køber – som Jimny’en sigter efter og er designet til – fortjener og har brug for bedre både aktiv og passiv beskyttelse”, konkluderer Matthew Avery fra Thatcham Reserach, der er Euro Ncap-partner.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk