Ny Subaru WRX STI får 2.4-liters motor med 400 hk

Så er der godt nyt fra Japan, i hvert fald hvis man er Subaru-fan

Nu forlyder det nemlig, at fabrikken i Tokyo arbejder på en særdeles potent udgave af den kommende WRX STI.

Faktisk skulle den nye WRX’er blive mere potent end nogensinde før. Mellem forhjulene finder vi nemlig intet mindre end en 2.4-liters bokser med trykladning, mener de seneste rygter at vide.

LÆS OGSÅ: ABT giver Audi A5 268 hk – meget mere er på vej!

Den kombination skulle eftersigende være god for 400 hestekræfter. Et signifikant hop op i effekt i forhold til de 310 hestekræfter, som den nuværende model bryster sig af.


Meget interessant hævdes det tilmed, at Subaru ikke forøger slagvolumen, da man mener, at den 2.4-liters boksermotor vil være ‘mere effektiv’ (hvad det så end skal betyde, red.)

Samme motor færre hypper i WRX
Alt imens har Subaru også planer for den 2.4-liters motor i den mindre potente WRX’er. Altså en neddroslet udgave, der dog siges at få flere hestekræfter end den nuværende model.

Den klarer sig i øvrigt med 268 hestekræfter og 349 newtonmeter. Både WRX STI og WRX skulle dog kunne fås med enten seks manuelle gear eller en automatisk CVT-løsning. Og så selvfølgelig firehjulstræk.

Desværre må vi vente en god rum tid med at få noget endelig bekræftet. Efter planen sender Subaru nemlig først den næste generation WRX-generation ud på asfalt i 2022.


Reklame: