Ny rapport tæsker Tesla – har flest fejl af alle nye biler

250 fejl pr. 100 bil – det er nok til at give Tesla en bundplacering i ny kvalitetsrapport

Tesla har uden tvivl gjort meget for at modernisere elbilen som koncept. Men har de gjort det lækkert og fejlfrit at være elbils-ejer? Næppe. Langt fra faktisk.

Det tyder en ny rapport fra det amerikanske analysebureau J.D. Power på. Rapporten har resulteret i en liste, der rangerer bilmærkerne efter antal fejl på nye biler. Og som mærke har Tesla fået debut på listen. Den værst tænkelige.

Ud af en samling af cirka 30 bilmærker scorer Tesla den absolutte bundplacering, når det kommer til fejl på de amerikanske forbrugers nybils-indkøb. Fejlene kan både være store og små.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

LÆS OGSÅ: Tuner bygger gadegodkendt Supra med 1.500 hk

Gennemsnittet er 166 rapporterede fejl pr. 100 nye biler. Men Tesla-ejere har altså næsten kunnet finde 100 flere fejl på deres nye biler.

Hyppigst er det med fejl på infotainment-systmerne, apple carplay, andorid auto og fabrikkernes egne systemer, i bilerne. Næsten en fjerdedel af alle problemer blandt alle adspurgte nye bilejere relaterer dertil, skriver Motor Magasinet.

En uofficiel sidsteplads
Faktisk er Teslas bundplacering kun uofficiel. Fabrikken har nemlig ikke villet give analysefirmaet lov til at interviewe Tesla-ejere i mange amerikanske stater. Derfor er den egentlige bundprop Land Rover med 236 fejl pr. 100 nye bil.

Grumt. Men stadig ikke lige så grumt som for Tesla.

Grafik: J.D Power

 


Reklame: