Ny politiaftale sender flere fotovogne på vejene


Der skal findes penge til de 450 nye betjente, som et politisk flertal vil sende på gaden. Og det skal flere fotovogne sørge for.

Et politisk flertal har besluttet at lave om på organiseringen af det danske politi. Det betyder blandt andet, at der skal 450 nye betjente til.

Men den slags koster, og for at finde finanseringen vil aftalens parter sende flere fotovogne på gaden. Ligesom teori- og køreprøver nu bliver dyrere.

Skal vi tage det sidste først, stiger de lovligpligtige køre- og teoriprøver fra 600 til 1.000 kroner. Det skal skaffe cirka 30 millioner kroner i 2022, set i forhold til de 8 millioner kroner, som det indbringer statskassen nu.Stigende bødetakser
Men de ekstra millioner, der skrabes i statskassen ved at gøre det dyrere at få kørekort, er langt fra nok. Derfor skal der sendes yderligere 25 fotovogne ud på vejene.

Det skal efter planen skaffe 34 millioner kroner yderligere allerede i 2022, mens politikerne bag aftalen regner med, at de ekstra fotovogne allerede i 2023 kan bidrage med 134 millioner.

Derudover reguleres bødetaksterne generelt opad. De har nemlig ikke fulgt pris- og lønudviklingen i samfundet. I hvert fald ikke ifølge politikerne bag aftalen.

Den nye aftale afsætter i alt 650 millioner kroner til dansk politi i 2021, det beløb stiger til en milliard i 2023.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk