Ny plan i EU: Forbrændingsmotoren skal være forbudt før 2035


Endnu er intet officelt, men eftersigende vil en ny klimapakke, som vil forbrændingsmotoren til livs, blive præsenteret senere på måned

Det drejer sig om den såkaldte “Fit for 55”-klima-og energipakke, skriver DriveTribe. Mens det endnu er småt med kendskabet til pakkens konkrete ordlyd, mener mediet at vide, at man fra EU’s side blot vil fremrykke aflivningen af diesel-og benzinbiler.

Med den nye pakke lægger EU nemlig op til, at Co2-udledningen skal reduceres med 60 procent inden 2030. Et mål der for blot nogle måneder siden var 40 procent, men som allerede er skruet op til 55 procent.


En reduktion i Co2-udspillet på 55 procent i forholdet til niveauet i 1990 er i øvrigt, hvad bilproducenter, som opererer på det europæiske marked, regner med. Dermed sendes bilfabrikkerne under et enormt både tids-og udviklingsmæssigt pres for at nå de kommende EU-mål.

Endelig vil den nye lovgivning betyde, at nye diesel- og benzinbiler vil være forbudt i 2035, hvilket indikerer, at alt – infrastruktur, ladeteknologi og bilflåde inklusiv – skal være på plads inden da.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk