Ny kameratype blitzer disse bilister helt automatisk

Med en ny type kamera vil det tyske politi blitze bilister som bruger håndholdt mobil i trafikken.


I Tyskland vil politiet tage kamerateknologi i brug for at fange de bilister, som lader sig distrahere af deres mobiltelefoner, når de køre bil. I takt med smartphonens udbredelse er det blevet stadigt sværere for bilister at lade telefonen ligge. Også selvom det kan betyde ulykker.

Noget vi også kender herhjemme. I 2018 var den største årsag til trafikulykker uopmærksomhed, det viser tal fra Vejdirektoratet. I Danmark blitzer de bemandende fotovogne også løs, hvis bilister drøner forbi med mobilen i hånden. Men i Tyskland vil man altså gøre det samme helt automatisk.

– Alene i 2021 var der 1.001 ulykker på grund af uopmærksomhed i trafikken. Blandt andet på grund af mobiltelefonbrug under kørsel, siger den tyske indenrigsminister Roger Lewentz (SPD).

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Indenrigsministeren forventer, at de nye kameraer øger sikkerheden på vejene.

Ifølge Auto Motor Sport fungerer teknologien på samme måde som fotofælder. Men i stedet for at tage et billede af din nummerplade, tager kameraet et billede gennem din forrude. Den intelligente software scanner førerens håndposition. Men det er kun såkaldt ‘mistænkelige’ håndpositioner der vil blive fotograferet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Hvert enkelt foto skal vurderes af specialuddannet personale i politiet. Her skal man se på, det rent faktisk er en mobil, den enkelte bilist holder på. Enkelte kameraer har allerede været sat op, men flere skal nu op i en tre måneders testperiode. De bilister, som bliver blitzet af kameraerne, skal betale 100 euro i bøde. Det svarer til knap 750 kr. Og de får et klip i kørekortet.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk