Reklame:

Ny hyperbil har 1.200 hestekræfter – men den kører på gas

Med de nuværende gaspriser kan det blive en rigtig dyr fornøjelse at sidde bag rattet i den nye Ariel.

Britiske Ariel har åbnet ordrebøgerne for forudbestillinger af mærkets første hyperbil, foreløbigt døbt Hipercar. Carscoops skriver, at Ariel får offentlig støttekroner til projektet, men det betyder ikke, at bilen er lige om hjørnet.

Faktisk skal briterne bruge yderligere to år på at udvikle bilen. Men i øvrigt er den, som vi kender Ariel. Altså en stort set bar aluminium monocoque og underrammer indkapslet i kulfiberkarrosseri. Men til forskel fra den iltre Ariel Atom ligger hjulene denne gang ikke frit.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Konceptbilen er 4,3 meter lang. Det er ikke meget, men Ariel har alligevel fundet plads til hele fire elmotorer. En ved hvert hjul. Tilsammen yder de 1.196 hestekræfter og vanvittige 1.800 Nm. En nedroslet udgave med to elmotorer og halvt så mange hestekræfter bliver også en mulighed, siger Ariel.

Strømmen til den nye ellert leveres af et 62,2 kWh stort batterier. Og det er nok til 240 kilometer på én opladning. Men den nye Ariel er ikke nogen hel ren elbil. Den britiske tuner Cosworth skal nemlig udvikle en gasturbine ‘Hipercar’.

Fra 0 til 100 km/t på 2 sekunder
Gasmotoren har beskedne 48 hestekræfter. Med gasmotoren slået til vil der være lidt ekstra rækkevidde at hente. Prototypen vejer 1.546 kilo, går fra 0 til 100 km/t på 2,09 sekunder, og at nå 161 km/t tager 4,4 sekunder.

Den bil, der skal produceres, ventes at tabe sig lidt. Så den vejer lige omkring 1.500 kilo. Det skulle også være muligt for Ariel at få sprinten fra 0 til 100 km/t ned til 2 sekunder rent. Tophastigheden? Ja, den er elektronisk begrænset til 250 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og så er der det med prisen? Den har du ikke lyst til at spørge om. Men nu vi er ved det, forventer Ariel, at Hipercar bliver en fornøjelse til ca. 1 million britiske pund stykket. De første biler er klar i slutningen af 2024 eller i begyndelsen af 2025.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?