Ny Golf R afsløret: Den kraftigste nogensinde

Volkswagen har afsløret den nye Golf R. Det bliver en bisse med 320 hestekræfter, firehjulstræk og driftmode. 

  • Nyt look
  • To-liters turbobenziner – (som den forrige Golf 7 R)
  • 320 hestekræfter og 420 Nm (30 hk og 40 Nm mere end Golf 7 R)
  • Nyt differentiale og et drift mode
  • Fra 0-100 km/t på 4,7 sek. (0,2 sek. hurtigere end Golf 7 R)

BMW M135i, Mercedes A35 AMG og selv søsterbilen Audi RS3 skal have kamp til stregen. Derfor har Volkswagen sluppet den seneste Golf R-aftapning løs nu.

Men i modsætning til sine konkurrenter holder VW stædigt fast i, at Golf R skal se forholdsvis afdæmpet ud. Golf 8 R er ingen undtagelse. Nogen vil endda mene, at Golf R ser direkte kedelig ud.

Problemet er, at den faktisk nemt kan forveksles med en almindelig Golf 8 i R-Line-trim.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Motoren – den kraftigste nogensinde
Kedelig er den dog ikke nødvendigvis bag rattet, hvor Volkswagens ingeniører ikke bare har gjort Golf 8 R til den kraftigste Golf R nogensinde. Den har 320 hestekræfter og 420 Nm. De har også formået at udstyre den firehjulstrukne hothatch med et deciderede “drift mode”.

Motormæssigt ødelagde Audi Volkswagens drøm om at udstyre Golf R med en femcylindrede turbo-motor. I stedet har de i Wolfsburg holdt fast i den 2-liters turbomotor, som de seneste Golf R-generationer har gjort brug af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: Du gætter “ALDRIG”, hvorfor denne Porsche er til salg

Til gengæld er Golf 8 R under karosseriet stort set identisk med Audi S3. Dog med den forskel at Golf’en faktisk er lidt mere potent. Audi’en må nemlig nøjes med 300 hestekræfter og 400 Nm. Hvilket også betyder, at Golf’en er 0,1 sekund hurtigere fra 0-100 km/t end Audi’en og lige så hurtig som konkurrenten A35 AMG fra Mercedes.

Tophastigheden.. kan rykkes!
Fra fabrikken begrænser tophastigheden i Golf R til 250 km/t. Men spørger du pænt, kan VW hæve 270 km/t. Dertil kommer 19″ alu-hjul hele vejen rundt, det er 1″ større end den almindelige Golf. Og så har Golf R fået en spoiler, som VW hævder er mere end bare til pynt. Der skulle være downforce i den.

Bremse kan den også, Golf’en. Med 357 millimeter er skiverne på Golf 8 R blevet 17 millimeter større end før. Og 600 gram lettere.

Driftmode
Nej, det er ikke bare et salgstrick. Golf 8 R kommer faktisk med et drift mode. Også selvom den fra fabrikken leveres med et fire hjulstræk.

Programmet slår bilens stabilitetsprogram fra og sender så meget power fra motoren som overhovedet muligt direkte ud i baghjulene – lidt ligesom Mercedes A45 AMG gør det.

Reklame:

Endnu er der ingen danske priser på den nye Golf 8 R. Men med DSG-gear og fem døre som standard skal du ikke forvente, at VW forære dig et eksemplar.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Artikler og reklamelinks:
1
2
3
4
5
6
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk