Ny undersøgelse: Elbilen er stadig en dårlig idé

Elbilen er endnu ikke et attraktivt valg, når vi anskaffer os en ny bil, viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA.

Hvorfor køber vi ikke elbiler? Fordi barrierer som pris, batteriernes levetid og manglen på ladestandere står i vejen. Det konkluderer ingeniørforeningen IDA i ny undersøgelse.

Her har man spurgt 2.000 danskere, hvor stor sandsynligheden er for, at de vil anskaffe sig en elbil, hvis de skulle anskaffe sig en ny bil i dag. Kun 13 procent svarer, at de i så fald vil vælge elbilen.

En ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen IDA viser, at kun 16 procent af danskerne finder det ‘meget sandsynligt’, at deres næste bil bliver en elbil

Den lave procentstats skyldes ifølge IDA en række barrierer på området. Ifølge formand Thomas Damkjær haster det med politiske tiltag, hvis elbilen skal være et attraktivt køb.


To ud af tre adspurgte i undersøgelsen peger da også på, at elbilen endnu er for dyr i indkøb.

LÆS OGSÅ: Audi trækker reklame tilbage: Lille bananspisende pige er “provokerende”

– Vi bliver nødt til at kigge på en eller anden form for afgiftsfritagelse, så en elbil bliver et mere naturligt valg for flere. Jeg ser også gerne, at man kom med et afgiftsregime, der gælder de næste 10 år, så der bliver skabt en vis tryghed for bilkøbere og -sælgere om afgifterne på alle biltyper, siger formanden i en pressemeddelse.

Benzin og diesel skal være forbudt allerede i 2022
Men afgiftsfritagelsen af elbiler er ikke det eneste, foreningen peger på. Hvis Danmark skal nå det nuværende mål om 70 procents reduktion i Co2-udledningen, skal det være forbudt at sælge nye benzin og dieselbiler allerede om halvandet år, viser beregninger ifølge IDA.

 

 


Reklame: