Ny coupé bliver den dyreste Bentley nogensinde

Interesseerede købere skal grave dybt i lommerne for at finde pengene til Bentleys nye coupé. Bilen forventes at blive den dyreste nogensinde

Interesseerede købere skal grave dybt i lommerne for at finde pengene til Bentleys nye coupé. Den 12-cylindrede englænder forventes at blive mærkets dyreste bil til dato.

Med 25 eksemplarer i alt bliver den nye coupé i antal ikke Bentleys mest eksklusive bil til dato. Der findes eksempelvis kun 12 udgaver af den topløse Bentley Bacalar

Men ser vi på prisen – eller i hvert fald den forventede pris – er det straks en anden snak med den nye coupé.

Men først lidt om bilen og dens teknik. For Bentley er ikke klar til at sige W12-motoren, selvom mærkets fremtid som elbilsproducent ligger fast.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:335 km/t på toppen
For den nye coupé betyder det, at den vil være udstyret med en 12-cylindrede sag på seks liter og med dobbelte turboer. Det vil, skriver Motor1.com, give bilen svimlende 650 hestekræfter og 900 Nm. Hvilket skulle være nok til at sende den lange coupé fra 0 til 100 km/t på bare 3,5 sekunder. Topfarten? Ja, den skulle ligge et sted efter 335 km/t.

Manden, der er ansvarlig for bilens udvendige linjer, hedder Andreas Mindt. Det var ham, som i 1999 stod for konceptet Hunaudieres, som Bentley godt nok aldrig satte i produktion. Bilen havde dog indflydelsen på udviklen af Bugatti Veyron, som kom på gaden 6 år senere.

Hvad skal den så koste? Jo, sidder du ned? Altså, det er bare fordi… Bentley, ik’? De tager – som minium! – 2 millioner pund svarende til 17,5 millioner kr. pr. bil. Altså for basismodellen hvis man da overhovedet kan sige basis i den sammenhæng.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Men alverdens tænkeligt ekstraudstyr kan der nemt komme flere nuller på slutsedlen. AV!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk