Ny boss-bil fra Brabus – udstyrer GLS med 900 hk

Brabus første bud på en luksus-SUV a la Mercedes GLS kom sidste år. Den havde 800 hestekræfter. Kun 800 hestekræfter.


Nu har tyskerne dog udtænkt noget endnu vildere. Nemlig – ja, du gættede det – 900 hestekræfter og vanvittige 1.250 Nm. For at momentet ikke skal rive mekanikken i stykker, har tunerne dog valgte at begrænse det elektronisk til 1.050 Nm det meste af tiden.

LÆS OGSÅ: Travl nat for politiet – her går man målrettet efter ulovligt gaderæs

Det ændrer dog ikke på, at bilen er markant hurtigere end fabriks-specifikationerne siger. 0 til 100 km/t er ovre på bare 4,2 sekunder. 0,7 sekunder hurtigere end ellers. Ret godt klaret i en bil som vejer på den onde side af 2,4 ton. Bilen stopper i øvrigt først med at trække ved 320 km/t, og det er sådan set kun, fordi dækkene ikke kan holde til mere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
ENORME fælge…
Og apropos dæk. Fælgene, som de er svøbt om, er enorme. 22″, måske 23″? Glem det. Intet mindre end 24″ kan gøre det. Og så er der lige det der med prisen? Den siger Brabus ikke noget om. I hvert fald ikke offentligt, så her må du selv gribe knoglen.

Men som altid skal du selv levere bilen, så Brabus har noget at bygge om. I Danmark koster en GLS fra 1,5 millioner kroner med afgift. Den 4,5-liters V8, som Brabus har bygget om, er faktisk slet ikke på programmet herhjemme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk