Reklame:

Ny BMW 520 bliver den sidste Bimmer nogensinde med ‘ren forbrændingsmotor’

Det er slut med forbrændingsmotoren. Også for BMW’s vedkommende. I hvert fald hvis det skal være helt uden batteriernes hjælp.

Den faceliftede BMW 520i bliver den sidste model med forbrændingsmotor, BMW sender på gaden. I hvert fald hvis det skal være helt uden nogen form for hybridpakke.

Det skriver Autocar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Bilen udstyrer BMW med en to-liters, firecylindrede benziner. Når 520i’eren alligevel slæber rundt på en lille batteripakke, bruges det som en hjælp til start/stop-funktionen og alt andet elektrisk i bilen.

Men man kan altså ikke køre på ren strøm i en mildhybrid. Det er dog ikke benzineren, BMW satser på i Danmark. I stedet tager importøren foruden to helt elektriske udgaver af den nye 5’er en 520d til landet.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Politiet stiller synshaller op ved DHB

Dieselbilen er også en mildhybrid. Den bil har 197 hestekræfter og et moment på 400 Nm. Også for BMW’s motorsportafdeling – BMW M GmbH – er det snart slut med forbrænding uden ledning.

Reklameblok:
Sidste år sagde divisionens administrerende direktør, Frank van Meel, at den dengang kommende M2, ville være den sidste M-bil, der ikke bliver sat strøm til. Og nu er turen altså kommet til tyskernes mere almindelige modelprogram.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?