Ny BMW 2 Serie Coupé får små ‘nyrer’ og retrolinjer

Billeder: BMW AG

Hvis du synes, du har set den nye 2-Serie Coupé før, er du ikke helt forkert på den.

Den nye baby-bimmers designsprog er nemlig klart inspireret af 60’ernes 2002-model. Fabrikken mener, du skal kunne se det på udformningen af de små forlygter.

Meget er blevet sagt om BMW’s design på det sidste, og nogen vil garanteret glæde sig over, at forlygterne ikke er det eneste af ‘normal’ størrelse på den nye Bimmer. Den ikoniske nyregrill er nemlig holdt i en afdæmpede dimension, i hvert fald hvis vi sammenligner med M3, M3 og SUV’en X7, der har enorme kanin-gab uden foran.


Bilen, der sendes på gaden næste år, holder desuden fast i et andet BMW-kendetegn. Nemlig baghjulstrækket. Selvom firehjulstræk – eller xDrive som fabrikken siger, også bliver en mulighed.

Vi må vente på en M’er
Motormuligheder er der to af fra begyndelsen. Den baghjulstrukne 230i får en firecylindret, 2-liters benziner. Mens vi skal over i noget firehjulstræk og M240i’eren for at finde en 2-Serie med sekscylindre. Den er til gengæld på 3-liter, med twinturbo-teknologi og en ydelse på 374 hestekræfter.

Eneste gearkasse-mulighed – i hvert fald lige nu – er en ottetrins automat-løsning fra ZF. Importøren er ikke klar med de danske priser endnu. De lander først senere i år. Mens vi må vente til næste år for at se en M-udgave.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk