Ny Bentley taler til 12 af verdens rigeste personer

Navnet er Mulliner Bacalar og det er Bentley, der står bag denne helt igennem ekstreme roadster, som kun en lille håndfuld af verdens rigeste får mulighed for at lege med.

Ingen er i tvivl om, at Bentley er forbeholdt verdens overklasse, men deres seneste model er så ekstrem og sjælden, at det kun er de allerrigeste, som kan være med.


Bilen er blevet døbt det lettere kryptiske navn: Bentley Mulliner Bacalar. Det lyder dyrt, skriver Bil Magasinet.


En sø… i Mexico
Navnet dækker over en 2-personers roadster baseret på en Continental GT. Navnet stammer fra en sø i Mexico, som er kendt for sin smukke natur, og i det lys kan vi godt forstå referencen. Bentley’en er nemlig fantastisk at se på.

LÆS OGSÅ: Tysk tuner fjerner Volvos nye hastighedsbegrænser

Idéen er, at der skal produceres 12 eksemplarer af bilen, hvilket gør den ekstremt sjælden, og det er her “Mulliner”-betegnelsen kommer ind i billedet. En ny afdeling hos Bentley kaldet “Mulliner Operation” skal nemlig producere unikke biler i små styktal til verdens rigeste.

Mulliner har som brand eksisteret siden 1500-tallet, hvor de dengang ombyggede hestevogne.

Inspireret af vild konceptbil
Mulliner Bacalar henter inspiration fra den tidligere konceptbil EXP 100 GT, som blev vist frem for offentligheden i 2019.

Motoren er en 6-liters W12, udstyret med to turboer. Den har monsterkræfter, og når du trykker speederen i bund gør firehjulstrækket alt hvad det kan for at overføre de 650 hk og 900 Nm.

Prisen vil Bentley ikke ud med, men som ordsproget siger: Skal du spørge? Har du ikke råd! Passer nok meget fint i denne sammenhæng.