Ny batteritype får Tesla til at køre 1.200 km på én opladning


Batterivirksomheden ONE hævder, at deres batteri kan Tesla Model S virkelig langt på én opladning – og det uden at batteriet fylder mere.

Rækkeviddeangst er stadig noget af det, som generelt holder bilister fra elbilerne. Men hvad nu hvis der fandtes et batteri med nok strøm i sig til 1.200 kilometer på én opladning?

Det gør der faktisk. Batterivirksomheden ONE hævder, at deres batteriteknologi vil kunne få biler på størrelse med Tesla Model S til at køre den distance.

Firmaets såkaldte ‘proof-of-concept’ er da også en Tesla Model S, som de siger har kørt 752 mil (1.210 kilometer) på én enkelt opladning. Bilen gennemførte den lange tur på tværs af Michigan i midten af ​​december med en gennemsnitshastighed på 55 mph (88 km/t).

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Resultatet skulle være verificeret af en uafhængig tredjepart.

Kan køre endnu længere
På et rullefelt ved samme hastighed kørte bilen 882 mil svarende til 1.419 kilometer på én opladning. ONE kalder deres batteritype for Gemini, og det, siger de, fylder ikke mere end det fabriksmonterede 103,9 kWh-batteri fra Tesla i en Model S Longe Range. ONE’s batteri er på 207,3 kWh.

Gemini-batteriet er designet til at tilbyde tilstrækkelig rækkevidde for enhver forbruger til at gøre et elektrisk køretøj til deres eneste køretøj, hævder ONE.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Prototypebatteriet indeholder flere forskellige celletyper, som blandt andet er lavet af kobolt og nikkel, fortæller ONE’s administerende direktør. Den batteripakke, der skal sættes i produktion, er stadig under udviklingen.

Men skal man tro firmaets egne forudsigelser, er de ikke langt fra at være i mål. Gemini-batteriet sættes efter planen nemlig i produktion allerede næste år.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk