Nu vil BMW sælge sædevarme på abonnement


Mod et månedligt gebyr kan nogle BMW-kunder nu lune sig i sæderne.

Det der med at tage penge for noget på månedsbasis er ikke nyt for BMW. Heller ikke selvom vi kun taler om én enkelt funktion i mærkets biler. BMW har prøvet det før, da tyskerne gjorde både Android Auto og Apple Carplay til betalingstjenester.

Det tog kunderne dog ikke specielt godt imod. BMW holder dog stadig fast i, at trådløst infotainment skal koste penge på månedsbasis, og nu forsøger tyskerne sig igen med noget lignende. Denne gang er det sydkoreanerne, der må til lommerne for at få varme i sæderne.

I BMW ConnectedDrive Store kan sydkoreanerne betale enten månedsvis eller på årsbasis for den luksus. De kan også tilkøbe funktionen mod et engangsbeløb. Så er der sædevarme i hele bilens levetid.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men kan man undvære det i en rum tid, eller har man ikke råd til at have det hele året rundt, kan det klares med månedlige betalinger på 24.000 won. Det lyder af meget. Men i dansk valuta er det faktisk bare 133 kr. Omvendt kan også det isoleret set lille beløb hurtigt løbe op.

BMW er dog generøse nok til at give den første måneds sædevarme gratis. Tyskerne er dog ikke de eneste, som kan se idéen i at lade kunderne betale for funktioner på månedsbasis. Stellantis-koncernen vurderer, at de inden udgangen af dette årti vil kunne tjene 23 milliarder dollars om året på det samme.

Ses vi til Auto Show?


I Danmark er sædevarme endnu ikke noget, BMW sælger på abonnement. Det er varme i rattet til gengæld.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk