Nu taler Toto om Hamiltons pension

Foto: Mercedes AMG F1

Teamchefen håber, at den syvdobellte verdensmester kører sit løb nummer 400 i en Mercedes-racer.

Hvis nogen kan køre flest Formel 1-løb i historien, så er det Lewis Hamilton. Det mener hans chef, Mercedes’ Toto Wolf, i hvert fald. I weekenden kørte Hamilton sit Formel 1-løb nummer 300. Og det har kun ganske få andre racerkørere før ham også gjort.

Det har Fernando Alonso, Ruben Barrichello, Kimi Räikkönen, Jenson Button og Michael Schumacher alle gjort. Sebastian Vettel mangler endnu 11 løb. De 300 løb er altså ganske mange, men det er langt fra nok til at give Hamilton titlen som ‘den mest aktive Formel 1-kører’ i historien.

Den har Kimi Räikkönen stadig med 349 løb. Alligevel mener Toto Wolf, at Hamilton sagtens kan køre 400 løb og dermed altså slå finnen med længder. Det er dog langt fra sikkert, at Hamilton når så langt. Briten har selv antydet, at han måske ikke bliver i sporten meget længere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Hvis jeg nogensinde når et punkt, hvor jeg føler, at jeg hverken vil bruge tid eller kræfter på det (Formel 1, red), er det tid til at stoppe. Jeg planlægge ikke at være her ( i Formel 1-feltet, red.), når jeg fylder 40, sagde Hamilton tidligere på året.

Han uddybede:

Ses vi til Auto Show?


– Til den tid håber jeg, at jeg har noget andet spændende at tage mig til. Men uanset, hvor jeg stopper, kommer jeg til at savne sporten.

I dag er Hamilton 37 år. Og inden 2023-sæsonen begynder vil den syvdobbelte verdensmester være fyldt 38. Det vil tage ham yderligere 4 år at køre de næste 100 Formel 1-løb.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det holdt dog ikke hans chef fra at se lyst på situationen forud for Frankrigs grand prix.

– Vi talte for et par uger siden, om hvor længe et partnerskab kan vare. Og det, der blev diskuteret, var et sted mellem fem og 10 år. Så jeg tror, vi kan nå 400 løb. Nogen siger, at den 8 VM-sejr er nødt til at komme. Hvorfor ikke også den 10.?

Hamilton har endnu ikke vundet et Formel 1-løb i 2022. Britens længste periode uden en sejr i motorsportens kongeklasse.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk