Nu skal nye fartbump testes: “Faldlem på 6 centimeter er ikke en straf”

Actibump i Lejre
Foto: Vejdirektoratet

Måneder efter etableringen er Vejdirektoratet klar til at teste en ny type fartbump, der udløser en faldlem for bilister som kører for hurtigt. 

I Lejre og Vordingborg på Sjælland skal bilister nu bremse op. I hvert fald hvis de vil undgå at køre i de fælder, som Vejdirektoratet etablerede i september måned.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Egentlig er der flere af de såkaldte intelligente ‘actibump’-fartfælder. Men eksempelvis i Faaborg på Sydfyn er det ikke lykkedes at få fartbumpet til at fungere. Boosted har bedt Vejdirektoratet om en forklaring.

“Ikke en straf”
Men for de fartbump, som nu fungerer, er der en straf på vej til de bilister som kører for hurtigt. Dog ikke i form af en fartbøde.

Kører man for hurtigt over et actibump, åbner en lem ned til et fald på 5-6 centimeter. Det kan synes af meget. Men tidligere har Vejdirektoratet forsikret, at det ikke er en straf men snarere en påmindelse til bilisterne med lidt for tunge højre-fødder.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Bilister, der holder sig til den lovlige hastighed, vil slet ikke kunne mærke bumpet, lover  Vejdirektoratet.

Brugte 1 mio. kr. på bump som ikke virker
Boosted har tidligere spurgt til etableringsomkostningerne for actibump. I september svarede Vejdirektoratet, at man har brugt én million kr. på at få bumpet i Faaborg – som altså stadig ikke virker – lagt i vejen.

De to fartbump, som nu skal testes, ligger i Osted nær Lejre og i Stensved ved Vordingborg. I pressemeddelelsen holder Vejdirektoratet fast i, at Actibump nedbringer risikoen for ulykker. Ligesom politiet ifølge Vejdirektoratet har prøvekørt og givet grønt lys til fartfælderne.

To nye typer skilte er i forbindelse med actibump-fælderne sat op. De skal advarer bilisterne, før de kører over strækningen. Erfaringer fra udlandet viser, at gennemsnitshastigheden på strækninger med Actibump allerede efter én måned er sat ned med 5 km/t.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk