Nu skal det undersøges, om betalingsveje giver mening i Danmark

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Som bilist betaler du allerede for at køre på de danske veje. Men snart skal du måske betale endnu mere – nu skal muligheden for betalingsveje nemlig undersøges.

Road pricing eller betalingsveje. Det er noget, vi muligvis snart ser i Danmark. Nu skal det i hvert fald undersøges, om det er give mening at indføre. Egentlig har sådan en undersøgelse ligget på bordet lige siden 2019, hvor regeringen, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre blev enige om at sætte 20 millioner kr. af til at undesøge muligheden for betalingsveje i Danmark.

Nu oplyser Transportministeriet, at undersøgelsen går i gang. Målet er at finde ud af, hvilken effekt betalingsveje vil have på trafiktrængsel og Co2-udledningen. Det bliver DTU og Sund & Bælt, som skal stå for undersøgelse.

I december sidste år foreslog de økonomiske vismænd netop at lade en model med betalingsveje afløse de nuværende periodiske afgifter, som de danske bilister betaler. Det vil, lyder argumentet, nemlig gøre bilerne billigere på landet men dyrere i byerne, hvor trængslen er størst.  Forsøget vil udelukkende se på trafikken fra personbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk