Nu skal bilen fløjte selv

Overgangen til vintertid er desværre også højsæson for dyrevildt, som får forvildet sig ud på vejene. Hvilket kan ende i grumme ulykker. Et forsikringselskab mener, at en fløjte kan hjælpe.
Foto: PR

Overgangen til vintertid er desværre også højsæson for dyrevildt, som får forvildet sig ud på vejene. Hvilket kan ende i grumme ulykker. Et forsikringselskab mener, at en fløjte kan hjælpe.

I øjeblikket er det højsæson for nogle rigtigt kedelige situationer på de danske veje – nemlig påkørsler af vildt. Det sker meget ofte i overgangen til vintertid, fordi dyrene af helt naturlige årsager ikke kan forskellen på sommer- og vintertid.

Så nu vil GF Forsikring tilbyde nogle af sine kunder en montering af en lille fløje i bilernes kølergitter.

Det skal ske i de områder, hvor selskabet har registeret, at der er særligt mange påkørsler af dyr pr. indbygger. Fløjet vil så selv udsende en særlig højfrekvent lyd, som forhåbentlig holder dyrene fra at tage springet over vejene.Det skriver forsikringenselskabet i en pressemeddelse.

Foruden fløjet vil bilisterne få et brev med gode råd til, hvordan man skal bære sig af i trafikken netop i disse tider. Ligesom man bør være ekstra opmærksom på vildt-livet i øjeblikket.

– Vi ved fra kommunerne i Skive, Morsø og Thisted, at hjemmeplejen gennem en årrække har haft gode erfaringer med brug af netop denne vildtfløjte. Den har medvirket til at nedbringe antallet af vildtpåkørsler, og derfor sætter vi det nu i gang som forsøg, siger Lasse Rytter Leander, som er afdelingschef hos GF Forsikring i Skive, Thy og på Mors.

I pressemeddelsen understreger forsikringselskabet, at det er frivilligt, om kunderne vil montere fløjet eller ej. Det har desuden ingen betydningen for, om forsikringen dækker eller ej.

– Fløjten er blot ét element i kampagnen og kan ikke erstatte årvågen kørsel. Det er også vigtigt at påpege, at der ikke er garanti for, at vildtet altid hører eller reagerer på fløjten. Blandt medarbejderne i GF Skive, Thy og på Mors har vi dog oplevet, at fløjten får vildtet til at stoppe op eller ændre kurs væk fra vejen, så vi tror på, at kampagnen vil få en effekt, siger Lasse Rytter Leander.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk