Nu ringer politiet, hvis du ikke har betalt en fartbøde

foto: politi.dk

Men det er som sådan ikke en rykker

I stedet vil ordensmagten over de næste seks uger ringe rundt til borgere med ubetalte bøder af enhver art for at høre, hvorfor bøderne ikke er blevet betalt.

På den måde håber politiet at kunne blive klogere på, hvordan man kan få krævet flere bøder ind til tiden. Det kan være bøder i alt fra færdselssager til gadeuorden, tyveri og besiddelse af euroforiserende stoffer.

LÆS OGSÅ: Lov vedtaget – Nu må du skrue i din egen bilHvert år bliver omkring 133.000 bøder ikke betalt til tiden, også selvom der er sendt rykkere ud. Det viser tal fra Rigspolitiet.

En frivillig snak
Om man har lyst til at tale med politiet om den slags er helt frivilligt, understreger afdelingsleder Jeppe James Olsen fra bødeafdelingen i Politiets Administrative Center i en pressemeddelse.

– Det er helt frivilligt, om man vil medvirke, men det håber vi selvfølgelig, at mange har lyst til, for det er sådan, vi kan lære og blive bedre. Der kan være mange årsager til, at borgerne ikke har fået betalt deres bøder – måske er de stødt på problemer, som vi kan være med til at løse. Det vil vi gerne vide mere om.

Politiets bødeafdeling forventer at ringe til 5.000 borgere med ubetalte bødeforlæg henover de næste seks uger.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk