Nu må du køre 130 km/t på mere motorvej

foto: presse-fotos.dk

Efter forbederinger af sikkerheden har Vejdirektoratet hævet hastighedsgrænsen på flere motorvejsstrækninger.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Fra i morgen – altså fredag 30.juli må du helt lovligt træde lidt hårdere på speederen på udvalgte motorvejsstrækninger.


Konkret drejer det sig om distancen mellem Fredericia og Vejle, Kolding og Skærup og på Esbjergmotorvejen i østgående retning ved Esbjerg Lufthavn.

Hastigheden hæves på baggrund af en aftale, som den daværende Venstre-regering i 2018 indgik med Dansk Folkeparti. Her blev man enige om at hæve hastigheden til de maksimalt tilladte 130 kilometer i timen på sammenlagt 70 kilometer motorvej i Danmark.

– Det er vigtigt for os, at trafiksikkerheden er bedst mulig, når vi hæver hastighedsgrænsen på motorvejen, oplyser afdelingsleder Niels Agerholm fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Derfor har vi i de seneste måneder opgraderet strækningen trafiksikkerhedsmæssigt, så den er klar til de højere hastighedsgrænser. Nu er vi færdige med arbejdet, og inden fredag tager vi de gamle 110 km/t hastighedstavler ned. Så må trafikanterne køre op til 130 km/t på strækningen, uddyber han.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk