Nu lyder C8’eren som en ægte ‘Vette – tuner klar med aggressiv udstødning!

En Corvette C8 er ikke ligefrem tavs fra fabrikken, men mere vil selvfølgelig altid have mere.

Og sådan forholder det sig også med den legendariske amerikaner, der nu for første gang i sin 67 år lange historie er centermotoriseret.


Ikke at den store 6,2-liters V8’er er tavs, men når specalisterne fra Fabspeed først har set på alt mellem indsugning og helt ud i rørhalerne, lyder den mægtige amerikaner alligevel helt anderledes.

Og det til den agressive, men positivt agressive side. Tunernes systemer, som der findes en hel perlerække af til den nye C8’er, skal nemlig modsat fabrikkens ikke leve op til støjregulativer og hvad vi ellers har af lovmæssige begrænsninger.


LÆS OGSÅ: Manhart har lavet et monster med 850 hk ud af 911 Turbo S

Desuden skal Corvette ab fabrik appellere til et hav af forskellige kunder. Både dem der nyder V8-brølet, og dem der gerne vil have lyden mere som et baggrundstæppe.

Sådan forholder det sig ikke hos Fabspeed, hvor man er gået allin på at trække så meget lyd som muligt ud af den store V8-klump.

Når det så er sagt, er der selvfølgelig mulighed for at ‘kvæle’ lyden en smule ved at lukke af for ventilerne i systemet. Bare så du ikke blive lynchet af naboerne på villavejen efter den syvende dag i træk for udblæsning klokken for meget tidligt om morgnen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk