Nu koster det 17.500 kr. i bøde, hvis din motorcykel “larmer”


1 januar 2022 trådte en ny lov i kraft. Loven betyder, at motorcyklister står til kæmpe bøder, hvis deres motorcykler larmer ‘for meget’.

Siden 1. januar i år har Færdselsstyrelsen haft større mulighed for at slå ned på motorcykler, der larmer for meget i trafikken.

Det er resultatet af et lovforslag om såkaldte ‘vejsidesyn’, som regeringen fremsatte i Folketinget tilbage i oktober sidste år. Og som man altså fik igennem.

Konkret betyder forslaget, som nu altså er blevet til lov (færdselslovens § 118, stk. 8), at politiet må uddeles bøder til motorcyklister, hvis deres motorcykler ‘larmer’ for meget i trafikken. Men ikke nok med det. Bøden stiger, for hvergang motorcyklen larmer for meget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For en god orden skyld skal det nævnes, at alle med et køretøj – som må befinde sig på offentlig vej – i Danmark kan riskerer et vejsidesyn.

Bødetaksterne for støjende køretøjer ved vejsidesyn:
1. gang: 2.500 kr.
2. gang: 5.500 kr.
3. gang: 8.000 kr.
4. gang: 11.500 kr.
5. gang: 14.500 kr.
6. gang: 17.500 kr.
Kilde: Transportministeriet

Kim J. har henvendt sig til Ekstra Bladet, fordi han føler, at han og andre motorcyklister med den nye bestemmelse i færdselsloven bliver grov diskrimineret.

Egentlig er det ikke det, at larmede MC’er får en bøde, Kim J. er sur over. For det er helt i orden, hvis motorcyklerne støjer for meget. Det er det, at bøden stiger, der pisser Kim J. af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det sker jo ikke ved andre trafikovertrædelser. f.eks. når der sker fartoverskridelser i byen eller ved skoler, hvor man kan sige, at farten dræber, siger han til mediet.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk