Nu kommer Yaris GR – og den har 275 hk

Foto: Toyota PR

Lige om lidt fås Toyota Yaris med 275 hestekræfter og firehjulstræk

Fra racerbanen til landevejen. Sådan siger Toyota selv om deres nye Yaris. En sjov Yaris? Hvem havde lige troet det.

Men jo, den er god nok. For når japanerne tilføjer GR (for Gazoo Racing), bliver Yaris til en raket på hjul. Det, vi prøver at sige er: 275 hestekræfter, manuelt gear og firehjulstræk!

Sådan, Toyota. Det var I længe om. Hvor længe? Ja, det er faktisk Toyotas første homologerede racerbil, siden man byggede Celica GT WRC-biler om til gadebrug i slut-90`erne.

MANGLER DEN SIDSTE JULEGAVE?: SPAR 40% PÅ BILLETTEN TIL AUTO SHOW – KLIK HER!

Yaris GR bliver både lavere og bredere end den almindelige Yaris. Men den bliver ikke ligefrem billig. Kunderne kommer til at betale for det lettere karosseri, den øgede brug af aluminum og kulfiber.

Motoren, der forventes at være en 1.6-liters turbodrevede, tre cylindrede maskine er skubbet længere tilbage for at give en bedre vægtfordeling. Det er nu ikke fordi, Toyota kommer til at tjene meget på den iltre vogn, spår Auto Express, der samtidig gætter på en pris mellem 35.000 og 40.000 engelske pund.

Altså et sted mellem 310.000 kroner 350.000 kroner før dansk afgift, told, skat og moms. Toyota viser Yaris GR frem på Tokyo Auto Salon-udstillingen i begyndelsen af januar.

Om Yaris GR produceres i lige så begrænset antal som Yaris GRMN med 212 hk – der kun kom i 400 eksemplarer – er endnu uvist. Det samme er det, om bilen overhovedet kommer til Danmark.

 


Reklame: