Nu kommer Top Gear på dansk

Ikke bare med danske undertekster – nej, Top Gear på dansk sendes næste år på Kanal 5

Det oplyser Discovery Networks Danmark. der har købt rettigheder til at lave en dansk udgave af det verdenskendte britiske TV-program, der også har en amerikansk pendant.

Den danske udgave får tv-vært Felix Smith, skuespiller Dar Salim og den tidligere racerkører Jesper Carlsen som værtstrio.

Felix Smith har tidligere været vært på alt fra Melodi Grand Prix til Rundfunk på Danmarks Radio. Med ’Top Gear’ har han for alvor fundet hjem. Smith er Mercedes-fan og har et Mercedes-logo tatoveret på underarmen:

– Top Gear er mit alltime yndlingsprogram, og jeg var ikke to sekunder i tvivl om, at det her skulle jeg lave. Jeg har interesseret mig for biler lige så længe, jeg kan huske og et af mine mål i livet er at prøve at køre så mange forskellige biler som muligt.


Smith fortæller yderligere

– Top Gear’ passer perfekt ind i den ambition. Jeg er stolt og lykkelig over at få lov til at drøne Skandinavien rundt med to gode venner i nogle af verdens fedeste biler. Det er svært for mig overhovedet at kalde det et arbejde.

Og selvom han ikke i samme omfang har bilerfaring som sine to medværter er også Dar Salim med foran kameraret.

– Jeg er ikke lige så erfaren en kører som mine to medværter, men jeg elsker fart og har altid gjort det. Det har aldrig været et fokus for mig i mit liv, men åbenbart altid været en naturlig del af det. Jeg har trods alt fløjet flyvemaskiner, sejler speedbåd, kører motorcykel og hurtige biler.

HVORNÅR BLIVER DET SENDT?
Produktionen begynder i september 2019 på den jyske vestkyst og spreder sig derfra udover resten af Skandinavien, inden den slutter med udgangen af året.

Det danske Top Gear vil efter planen blive sendt på Kanal 5 i foråret 2020.


Reklame: