Nu kommer filmen om Enzo Ferrari

Optagelserne går efter planen i gang til maj. Men idéen til en film om Enzo Ferraris liv har været undervejs i to årtier.

Optagelserne går efter planen i gang til maj. Men idéen har været undervejs i to årtier.

Egentlig gav vi her på Boosted for snart to år siden en anden artikel med præcis samme enme den samme overskrift. Det tør vi ikke denne gang. I hvert fald ikke før vi har set filmen. Men efter to år uden nyt er der endelig mere at fortælle om filmen om Enzo Ferraris liv. Tilsyneladende.

For efter at have været en idé i instruktørens hoved, går optagelserne til en film om “il Commendatore” nu endelig i gang. Den biografiske fortælling om Enzo Ferraris liv er udtænkt af Michael Mann. Den samme mand som står bag film som Miami Vice, Texas Killing Fields og Le Mans 66.

Men for Michael Mann er filmen ikke bare endnu én i rækken. Tværtimod forlyder det, at Michael Mann har gået med idéen om en Enzo Ferrari-fortælling i tyve år. Manuskriptet er skrevet af Troy Kennedy Martin – han skrev også replikkerne til The Italian Job fra 2003.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Flere navne i spil til hovedrollen
Filmen følger dog ikke Enzo Ferrari fra vugge til grav. I stedet begynder den i sommeren 1957 – hvor Enzo er 59 år gammel. Samme år hvor hans eneste søn fra ægteskabet med Laura Ferrari, Alfredo, 24 år gammel dør af en muskelsvindssygdom.

Rollelisten er der også lavet lidt om i. Nu er det ikke længere Hugh Jackman, der skal give den som Enzo. Det er i stedet Adam Driver, som nogen nok vil kende fra de seneste Star Wars-film, som skal udfylde rollen.

Baseret på berømt bog-biograf
Med sine 38 år er Adam Driver dog stadig noget yngre, end Enzo Ferrari var i 1957. Andre navne som Christian Bale og Robert Dinero har også været på tale som Ferraris filmskikkelse.

Enzo Ferrari var en bestemt herre – men Brock Yates biograf om ham fra 1991 ligger ikke fingre i mellem. Faktisk er den fremragende læsning. Den kom i en opdateret udgave for første gang på dansk i 2018.

Ifølge mediet Deadline skal Penelope Cruz spille rollen som Ferraris kone, Laura. Mens Shailene Woodley skal spille elskerinden Lina Lardy. Enzos uægte, men eneste overlevende, søn, Piero, spiller en central rolle i historien, som er baseret på bogen ‘Ferrari – The Man, The Cars, The Races, The Machine’ skrevet af motorjournalisten Brock Yates i 1991.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Produktionen går i gang i maj, og optagelserne finder sted i Italien. Her skal filmholdet blandt andet forbi Ferraris hjemby Modena og regionen Emilia-Romagna. Sidstnævnte er hjemsted for den berømte racerbane Imola, hvis officelle navn egentlig er Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk