Nu kommer der fast fartkontrol på Storebælt

Foto: Sund og Bælt

De store trafikåre Storebæltsbroen og Øresundsbroen får efter planen fast fartkontrol allerede næste år.

Samlet set kørte 15,6 millioner biler over de to broforbindelser Storebæltsbroen og Øresundsbroen sidste år. Fra næste år bliver deres ture lidt anderledes.


I hvert fald skal der også lidt ekstra øje med farten, i 2022 vil regeringen nemlig etablere fast fartkontrol på begge broforbindelser. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Mere specfikt vil der være tale om kameraer, der måler hastighed over udvalgte trækninger på de to broer.


Ifølge transportminister Benny Engelbrecht (S) skal kameraerne løse især ét problem. Der bliver nemlig kørt for stærkt på stederne.

Vi har desværre en meget stor og generel udfordring herhjemme med bilister, som kører alt, alt for stærkt, siger transportministeren.

At kameraerne ikke allerede er sat op, skyldes primært, at man skal have indkøbt dem, desuden skal lovgrundlaget endeligt på plads.

At der nu kommer fast fartkontrol på bro-forbindelserne, skal ses i som en del af regeringens indsats mod de såkaldte vanvidsbilister.

– I øjeblikket er vi i gang med at behandle en samlet pakke med en række initiativer mod vanvidskørsel i Folketinget, udtaler transportministeren i pressemeddelelsen og uddyber:

– I den sammenhæng er det naturligt at få sat ekstra skub på den sidste del af projektet med stræknings-ATK (automatisk fartkontrol, red.), som skal hjælpe os med at fange fartsyndere på vores to største bro-forbindelser.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk