Nu kan du få flere penge for at skrotte din gamle dieselbil

Miljøstyrelsen har sat dato på, hvornår der er flere penge at hente ved at skrotte dieselbiler indregistreret første gang før 1. januar 2006. 

Her på Boosted-redaktionen har vi tidligere skrevet, at Miljøstyrelsen i 2021 vil genåbne den pengepulje på 100 millioner kroner, der giver ejere af ældre dieselbiler en højere skrotpræmie. Og nu er der sat dato på.


Det er efter først til mølle-princippet fra 1. april og udløser 5.000 kroner i skrotpræmie i stedet for de vanlige 2.200 kr., det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Egentlig løber tilbudet om den højere skrotpræmie frem til 31. december i år, men når puljen-portionen er brugt op, er der ikke mere at komme efter.


Pengene revet væk sidste gang
Da puljen sidst var åben i februar 2020, var der rift om de ekstra skrotkroner. På 14 dage udbetalte staten 26 millioner kroner til gengæld for 9.000 skrottede biler.

Det vurderes, at de 100 millioner kroner er nok til at 35.000 bilejere kan få forhøjede skrotpræmiere. Puljen har både været åben i 2019 og 2020.

Selve processen begynder på borger.dk, hvor den enkelte bilejer skal vælge en godkendt ophugger ud fra en liste. Herefter kan bilen udleveres til den valgte ophugger og først når bilen er afmeldt digitalt, kan den forhøjede premiere udbetales til ejerens NemKonto.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk