Nu kan bilister få bøder for at kigge på uret

Foto: Unsplash.com

Med de smarte ures indtog på danskernes håndled, kan det faktisk være strafbart at kigge på uret, mens man kører. 

Det kan lyde skørt, men ifølge færdselsloven er der ikke så meget at rafle om. Det skal give en bøde, hvis du bruger dit smartwatch til eksempelvis at besvare en sms, mens du kører bil. At holde stille eksempelvis for rødt lys fritager dig ikke for bøden.

Helt konkret sidestiller færdselslovens paragraf 55 a, stk. 1 det smarte ur med et kommunikationsapperat, da ‘kommunikationsapparater skal forstås som enhver form for elektrisk eller elektronisk produkt, der kan kommunikere’.

Det er altså afgørende, om du med dit smartwatch kan sende og modtage sms’er. Det undrer ellers en læser af Horsens Folkeblad meget, at det at svare på en sms via et smartwatch under kørsel udløser en bøde. Læseren skriver, at vedkommende selv har oplevet det. At få en bøde for forseelsen altså.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men jo – den er god nok, skriver to advokater i et svar til læseren. Et smartwatch er no go bag rattet. I hvert fald hvis du bruger det til andet end at tjekke tiden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk