Nu jagter politiet disse bilister

Foto: Rigspolitiet

Et hurtigt kig på telefonen kan være fatalt i trafikken, derfor retter landets politikredse i uge 47 deres indsats mod uopmærksomme bilister.

Har du tendens til lige at kigge på telefonen, rode med radioen eller række ud efter noget i bilen, mens du kører bil, så skal du tage dig selv ekstra hårdt i nakken. I hvert fald i denne uge, det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelse.

De syv dage i uge 47 har samtlige af landets politikredse nemlig sat at til at knalde uopmærksomme bilister. Det er der da også god grund til.

LÆS OGSÅ: Synsmænd tiltalt for millionsvindel – gjorde nye biler gamleUndersøgelser viser nemlig, at otte procent af bilister i personbiler og varevogn foretager distraherende handlinger, når de kører bil. For tunge køretøjer – bl.a. lastbiler – er tallet oppe på 18,7 procent. Og det bekymrer politiet.

– Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter. Men ulykker med tunge køretøjer hører på grund af deres størrelse og vægt til de alvorligste. Det er derfor særligt vigtigt, at erhvervschaufførerne holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der tager deres opmærksomhed fra trafikken, siger politiassistent Christian Berthelsen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk