Nu jagter politiet disse bilister

Foto: Rigspolitiet/PR

Skal man tro statistikken, er der god grund til, at politiet nu begynder at gå efter spritbilisterne.

Hvornår på året bliver sigtet flest spritbilister? I december? Forkert. I hvert fald hvis man skal tro en statistik fra Rigspolitiet. Helt konkret viser tallene fra politiet faktisk, at allerflest spritbilister kører i fælden fra juni til juli. Sådan var det i hvert fald sidste år.

Og det er en af grundende til, at politiet i disse dage holde øje med trafikken.

En af de politikredse, der er hårdest ramt af spritulykker på vejene, er Midt- og Vestjylland. Og der er politiet også klar til at stoppe og kontrollere bilisterne hele sommeren. Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Når man mødes om sommeren, så bliver en øl ofte til flere, end man måske regnede med. Og vi ser desværre, at der er mange, der tager chancen og forsøger at køre alligevel. Det er et problem, da spritkørsel er skyld i alt for mange alvorlige ulykker på vejene hvert år, som kunne have været undgået, siger Jørgen Christensen, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Heldigvis er antallet af spritulykker forsat faldende. Men der er stadig alkohol involveret i hver 5. trafikdrab i Danmark, viser tal fra Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk