Nu har Volkswagen Golf 8 444 hestekræfter

HGP Turbo har udstyret den seneste Volkswagen Golf R med 444 hestekræfter

I hænderne på gutterne fra HGP har den nye Volkswagen 8 Golf R har fået en større motoropgradering. Hvordan lyder 444 hestekræfter?

Udgangspunktet er stadig den to-liters, fire-cylindrede EA888-motor, som findes i en række andre VAG-biler. Så for at opnå den betragtelige mer-effekt har tunerne måttef trykke på en god del knapper. I overført betydning. For det mest er sket ved at skrue og justere på mekanikken under hjelmen.

Som fabriksbil leverer den firehjulstrukne hot hatch 320 hestekræfter og 420 newtonmeter. Men HGP har skruet op for intensiteten ved at udstyre motoren med en anden styring og frem for alt større turbo.

Resultatet er da også lige til. 444 hestekræfter og 564 Nm.Prisen, siger du? Hele pakken – altså samtlige 444 hestekræfter – står i 9.800 euro svarende til 73.000 danske kroner. Men så skal du selv montere delene, køre bilen ind og alt det uden om som udgør den egentlige tuningsproces. Så hellere lade profferne om den slags, ik’?

HGP Turbo siger ovenikøbet, at dette kit passer på andre biler fra VAG -modeller. De skal bare køre rundt med EA888-motoren.

Det er altså biler som Seat Leon Cupra, Audi S3, Audi A4 og Škoda Octavia RS.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk