Nu har G-Klassen tæt på 1.000 hk… og selvmordsdøre

Hvem andre end Mansory er gale nok til at udstyre en Mercedes G-Klasse med tæt på 1.000 hestekræfter og selvmordsdøre.

Det var meget populært i 1930’ernes USA. Men da folk begyndte at falde ud af bilerne, blev det hurtigt mindre populært at have bagud-hængslet døre. Siden er teknikken bag dog blevet forfinet og noget mere sikker.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og i dag kører den lille elektriske Fiat 500e og luksus-brødet Rolls-Royce Cullinan begge rundt med de såkaldte ‘selvmordsdøre’. Så selvfølgelig skal en Mansory-tunet G-Klasse kunne byde på det samme.

Selvom Mansory understreger, at installationen af de ‘omvendte’ døre ikke er noget, man bare lige gør, fortæller de samtidig, at det er muligt på en hvilken som helst G-Klasse. Ja, også dem med skudsikre døre.

De to bagsæde-passagerer skal dog stadig passe lidt på. For dørene åbner lige henover de gigantiske afgangsrør. Dem har du ikke lyst til at komme i nærheden af, når først den 4-liters V8’er får noget at leve af. I Mansory-trim har den i øvrigt 900 hestekræfter.

Reklameblok:Prisen er ikke noget, man spørger om. Det er bare at betale. Men for at sætte det lidt i perspektiv, skal du selv levere donorbilen. På danske plader koster en Mercedes G-Klasse fra 2,5 mio. kr. Og for den slags penge får du altså ‘kun’ en G 400d med 3-liters rækkesekser. Den rigtigt sjove 63 AMG koster over 1 mio. kr. mere.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk