Hun gav bilen navn – Elisa fik den sidste Lotus Elise nogensinde!

Elisa Artioli var bare 2 år gammel, da hun lagde navn til en sportsvogn. Nu har hun fået nøglerne til det sidste kunde-eksemplar af modellen nogensinde.


Elisa Artioli var bare to år gammel, da hendes bedstefar og daværende Lotus-chef Romano Artioli præsenterede Lotus Elise på Frankfurt Motor Show i 1995. En model opkaldt efter barnebarnet.

For en fabrikant af Lotus’ størrelse blev den lille Elise en kæmpe succes. På 26 år nåede man at sælge 35.124 eksemplarer af sportsvognen, inden samlebåndet blev sat i stå sidste år. Den allersidste Elise beholder Lotus selv, men bil nummer 35.123 er en Sport 240 Final Edition i farven Championship Gold – og den tilhører… Ja, du gættede det, Elisa Artioli.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilen har en 1,8-liters Toyota-motor med fire cylindre og 240 hestekræfter. Over dobbelte så mange hestekræfter som den Elise S1, som Elisa Artioli også ejer, har. S1’eren har Elisa Artioli haft, siden hun var bare fire år gammel.

Det ved vi ikke kun, fordi Lotus fortæller det på Twitter. På Instagram dokumenterer Elisa Artioli nemlig sit ‘Lotus-liv’ flittigt. Og bedstefar-Romano? Han lever såmænd stadig. Sidste år fyldte han 89.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Elisa Artioli (@iamlotuselise)

Artikler og reklamelinks:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk