Nu har BMW M3 800 hestekræfter


BMW har selvfølgelig ikke noget med det at gøre. Men der er meget mere at hente i den tre-liters rækkesekser, som fabrikken kalder S85.

Den tyske tuner PureBoost vil gerne fortælle, at der er mere at hente i BMW’s seneste bud på en M3. Meget mere. Derfor har sedanen fået ikke bare én men hele tre tuningstrin specielt designet til forskellige brændstoftyper.

Stage 1-opgraderingen handler udelukkende om software. Sagt på en anden måde at få bilen til at forbrænde oktan 100 mere effektivt. ‘Bare’ ved at rykke lidt på softwaren er det lykkedes at hæve ydelsen fra 510 hestekræfter og 650 newtonmeter til 680 hestekræfter og 780 Nm.

Er det ikke nok, byder Stage 2 740 hestekræfter og 900 Nm. Det kan lade sig gøre, fordi et nyt udstødningssystem giver friere gennemstrømning. Endelig er der det sidste trin, som PureBoost faktisk ikke kalder Stage 3 men derimod Stag2+.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Hvilket for os antyder, at noget endnu vildere kan være på vej. Men for nu må du altså ‘nøjes’ med 791 hestekræfter og 953 newtonmeter. Skal du have bilens – for nu – fulde potientiale under højre fod, kræver det dog, at du tanker E85. Og det er ikke noget, du finder på enhver dansk tankstation.

Desværre…

Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk