Nu har Audi RS Q8 918 hestekræfter


Og et nyt navn du selvfølgelig skal betale en svimlende sum for.

Direkte fra samlebåndet er Audi RS Q8 et uhyre som kræver respekt. Hvem hvor går de Audi-ejere, som ikke kan få nok, hen? Svaret er; til Manhart.

Tuneren fra Wuppertal i Tyskland har nemlig udviklet et monster, der får selv søsterbilen Lamborghini Urus til at se tam ud. Navnet er RQ 900. Egentlig blev de første tegninger af modellen vist frem for et år siden, men det er først nu, Manhart er klar med det færdige produkt.


Et år undervejs
Det bør dog have været hele ventetiden værd. Den 4-liters twinturbo-V8’er, som normalt yder 600 hestekræfter og 800 newtonmeter, er nemlig hidset gevaldigt op.

Hvor meget er det, spørger du måske? Det skal vi fortælle dig. Er du klar? Okay, du har nok allerede kunnet regne det ud. Men here goes: RQ 900 sparker 918 hestekræfter og heftige 1.180 newtonmeter i asfalten.

Det lyder voldsomt, hvilket det også er, men det er faktisk ikke den hidsigste RS Q8 i tunermiljøet. Den trone sidder Wheelsandmore på. Deres RS Q8 yder vanvittige 1.010 hestekræfter.

Den er RASENDE DYR
Dermed ikke sagt at Manharts bud er sløjt. Langt fra faktisk. Her er både 200 celles racerkatalysator, kulfiberindsugning, nye turboer, større intercooler og vi kunne blive ved.

Det hele burde gøre RQ 900 pænt meget hurtigere end fabriksbilen. Hvor meget har Manhart dog ikke afsløret. Men bare lige så du har det i baghovedet, giver fabriksbilen ikke op, før speedometeret viser 305 km/t.

Manhart vil til gengæld gerne ud med prisen. 67.409 euro svarende til en halv million danske kroner koster den helt store omgang. Altså uden donorbilen. For slet at tale om de afgifter, der skal lægges oveni, hvis nogen drister sig til at importere et eksemplar.

De 24″ store ‘Classic line’-aluruller er faktisk noget af det billigste udstyr. De løber ‘kun’ op i 10.000 euro. Og så skal du selvfølgelig have dæk på. Monteringen på bagakslen er størst, da den kræver 355/25-dæk.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk