Nu går politiet målrettet efter cyklister – hver uge!

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Politiet har spurgt og lyttet. Borgerne i København har det stramt med cyklisterne i byen – så nu sadler politiet selv op. 

Politiet patruljere mest i patruljebiler, på motorcykler og i civilbiler. Men fremover cykler flere betjente også rundt i København. Det sker efter Københavns Politi har spurgt borgerne i hovedstaden, om hvordan trafiksikkerheden i byen kan forbedres.

Og svarene er ikke til at tage fejl af. Der skal sættes ind over for byens cyklister.

Reklameblok:– Noget af det, der fylder for mange, er et ønske om, at vi er mere til stede blandt cyklisterne for at se og påtale andre forseelser end dem, vi typisk ser ved vejkryds. Det er et rigtig godt indspark, som vi har taget til os, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Derfor vil nærpolitiet fremover patruljere mere på cykel. Det vil især være i myldretiden, hvor også cyklisterne fylder godt i trafikken. Men cyklisterne skal ikke vide sig sikre. For politiet vil også holde øje med dem de øvrige timer af døgnet.

Københavns Politi kalder det nye tiltag et supplement til deres øvrige kontroller rettet mod cyklister, hvor betjente står på gadehjørner for at skrive bøder ud til cyklister som blæser på færdselsloven.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– Borgerne opfordrer os også til at øge fokus på færdselsreglerne og peger på, at mange forseelser blandt cyklister kan skyldes cyklisters manglende kendskab til reglerne og en manglende forståelse for, hvordan man som cyklist kan være til gene for andre, siger politidirektøren.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk