Nu går hackere efter ladestandere til elbiler

Foto: Michael Fortsch

Elbilernes infrastruktur er blevet et nyt mål for hackere.


Nogen vil sige, at det stadig går for langsomt, hvis alle skal køre elbil. Men der er fart på omsætningen af ladestandere rundt omkring. Men fordi de forskellige selskaber har travlt med at sætte ladestandere op, begynder svaghederne i systemet også at vise sig.

Det er ikke længe siden, at et ukrainsk firma i kampen mod den russiske invasion satte deres landestandere i Moskva ud af spillet. Og nu siger et israelsk sikkerhedsfirma, at man også har set de første hackerangreb på ladestandere i landet.

Løsesumme og smadrede biler
Hackerne lammer hele ladesystemer og forlanger heftige løsesummer for at frigive dem igen. Men hackerne kan også skaffe sig selv gratis strøm til elbiler ved at omgå standernes betalingssystem, siger israelerne i et interview med Automotive News.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er dog ikke kun selve infrastrukturen, hackerne går efter. Angreb rettet mod elbiler er også set. Tilbage i 2018 lykkedes det således en 21-årig amerikansk mand at komme ind i og køre væk med en ellers aflåst Tesla Model 3, det skriver Carbuzz.

Og situationer som den vil vi se mange flere af i fremtiden. Elbil-ejere kan komme til at stå i kattepiner, hvor hackere forlanger penge for at give dem adgang til bilerne igen. Israelerne mener også, at hackerne allerede er i stand til at få bilerne til at køre galt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk