Nu fås BMW X7 som pansret monster

Man kan mene, hvad man vil om de kæmpe nyrer på X7, men eksemplaret er skudsikkert, og det er sejt!

Om den er bygget til en kunde, der føler sig truet, skal vi lade være usagt. Men at det ikke har været billigt at få BMW X7 til at modstå alt fra rifler til granater, tør vi omvendt godt sætte en femmer på.

Bygget af canadiske Inkas Armored Vehicle Manufacturing ser den mørke X7’er godt nok ikke meget anderledes ud end sine fabrikssamlede søskende. Men det er den.

Inkas hævder, at deres X7 er beskyttet hele vejen rundt, og at den er i stand til at modstå sprængkraften fra to håndgranater på samme tid.


LÆS OGSÅ: Farvel kørekort: Blæste forbi fotovogn med 110 km/t

Run-flat-dækkene forbedrer ikke ligefrem komforten – til gengæld er bilen ikke lige sådan at punktere i en hurtig vending. BMW’ens passagerer burde også slippe uskadte fra et giftgasangreb. I hvert fald er ventilationsanlægget kraftigt forbedret.

Det samme kan siges om V8’eren. Den 4,4-liters benzinklump mellem forhjulene yder nu 620 hestekræfter. Det er 100 hestekræfter mere end fabriksbilen. Med night vision spotter bilens kameraer desuden enhver trussel, der måtte gemme sig i mørket.


Inkas siger hverken noget om, hvor meget tungere X7’eren bliver af sådan en omgang, eller hvad de tager for det. Men sikkert er det, at bilen ikke er nogen letvægter på budget.

Til gengæld er der stadig plads til syv personer….