Nu fås BMW M3 CSL med seks manuelle gear

Altså hele 16 år efter at den gik ud af produktion.

BMW producerede kun 1.383 eksemplarer af den hardcore M3 CSL og kun i 2004. Alligevel er der i bilmiljøet bred enighed om, at bilen er en af de bedste M3’ere til dato.

Også selvom kun få har noget positivt at sige om den automatiserede manuelle gearkasse, BMW kaldte SMG. Men her, 16 år efter modellen gik ud af produktion, er der håb.

Det kommer fra England. For hos Everything M3s – som til alles overraskelse kun roder med M3’ere – har man nu en manuel løsning klar til den hardcore Bimmer.

Men det koster. Helt præcist fra 3.500 britiske pund. Eller godt 29.000 danske kroner. Men så retter firmaet også op på BMW-fabrikkens største fejl, hvad angår M3 CSL.

LÆS OGSÅ: Subaru stopper produktion af BRZ

– Det irriterede mig, at M3 CSL – efter min mening den bedste af de bedste – aldrig kom med en manuel gearkasse. Så jeg fremstillede en selv, siger Everything M3s-chef og tidligere Formel 1-mekaniker Darragh Doyle til Top Gear.

Selve ombygningen fra SMG til manuelt gear kræver 180 nye dele. Heriblandt kobling, svinghjul og omprogrammeret motorstyrring. Desuden tager det er par dage at lave.

LÆS OGSÅ: TEST – Kom med bag rattet af BMW M3 CSL

Til gengæld er det muligt at lave det hele om igen. Hvis du en dag skulle få den hjerneblødning at sælge din M3 CSL og måtte have brug for at føre den tilbage til ‘original stand’.

Interesseret? Så kommer du til at vente. Så stor er interessen for ombygning nemlig, hævder Darragh Doyle.

 


Reklame: