Nu fås Audi RS3 med 500 hestekræfter


Den anerkendte Audi-tuner ABT Sportline har set på den nye RS3 – og det er godt nyt for den lille femcylindrede turbo-benziner.

Der kommer kun 200 biler, og de skal alle bygges over hatchback-udgaven. Til gengæld hedder RS3 nu RS3-R. Navnet er selvfølgelig ikke den eneste forandring, faktisk kalder ABT Sportline deres arbejde med den lille tysker for en drastisk forbedring.

En forbedring med 500 hestekræfter og 600 Nm. Det hele har ABT fundet i motorstyringen. Men det er nok til at barbere et halvt sekund af tiden fra 0 til 100 km/t, så det nu kan klares på 3,3 sekunder. Også undervognen har fået sig en opstrammer. Eller det vil sige – den er nu gjort justerbar. På den måde kan Audi komme op til 40 millimeter til tættere på asfalten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Faktisk ligner RS3-R nu noget af et bane-monster. For tophastigheden er øget til 300 km/t. Men vil du spare på de dyre dråber højoktan, kan bilen stadig køres i Eco-programmet fra fabrikken. Ja, seriøst! Sport og Race-indstillingerne er selvfølgelig også bevaret.

Kulfiber-raket
På den visuelle side har RS3-R også fået et løft. Et løft der inkluderer et hav af kulfiberdele. Faktisk er alt fra underlæben til sideskørterne, spejlkapperne og spoileren nu lavet af de fjerlette materiale.

Ses vi til Auto Show?


Og er det ikke nok, tilbyder ABT at udskifte de fabriksmonterede hjul med 20″ fælge af egen avl. De er svøbt i Goodyear Eagle F1-dæk. Har du stadig luft i budgettet, kan ABT sy kabinen om med ekstra fint læder.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk