Nu er populær funktion i Teslaer ikke længere gratis


Tesla vil nu have penge for en funktion, som ellers i mange af mærkets biler har været gratis, så længe bilen ‘lever’.

Bevares, enhver Tesla kan sagtens køre videre uden. Men det betyder, at du selv skal lede efter en ladestander. Og finde vej for den sags skyld. Og det er der ikke meget sjov i.

Alligevel er det et faktum, at Tesla nu vil have betaling for navigationen i visse biler. Det har ellers gratis hele bilens levetid. Elbillproducenten er dog ikke mere grisk i det, end at betalingen først skal falde efter otte års brug. Altså hvis du køber en ny Tesla som produceres efter 20. juli 2022.

Så er det straks værre med de brugte biler. I hvert fald hvis du køber en direkte af Tesla. Så vil mærket nemlig have betaling for navigationen med det samme, hvis bilen er otte år eller ældre. Også selvom funktionen i den pågældende bil før har været gratis. Det skriver blandt andre Carbuzz. Det samme skriver Tesla på sin egen hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tesla har to typer navigation. Standard og premium Connectivity som de kalder det. Standard-udgaven giver ejerne adgang til basal navigation fra et punkt til et andet. Mens premium-pakken blandt andet kan vise ruten med live-trafikopdateringer.

På den anden side har det længe været slut med gratis opladning på Supercharger-netværket. Du skal helt tilbage i en bil produceret før 1. januar 2017, før det fortsat er en mulighed.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk