Nu bliver det lettere at købe dagsbeviser til varebiler

En ny dagsbevis-app skal gøre det nemmere at få dagsbeviser til varebil.
Foto: PR/Motorstyrelsen

En ny dagsbevis-app – kaldet ‘Dagsbevis’ – skal gøre det nemmere benytte varebil i Danmark. App’en er allerede klar, oplyser Motorstyrelsen. 

En ny dagsbevisapp fra Motorstyrelsen vil gøre det lettere at købe dagsbeviser, der giver tilladelse til at benytte en varebil til eksempelvis at køre en tur på genbrugspladsen.

Den nye app er allerede klar, og den hedder Dagsbevis. Den er langt mere brugervenlig og stabil end den tidligere app med samme navn, skriver Motorstyrelsen i en pressemeddelse.

– Vi er meget glade for at kunne præsentere den nye app, fordi den er langt mere stabil og brugervenlig end den gamle. Vi har gennem de seneste år oplevet en stor stigning i antallet af købte dagsbeviser, og med en ny og forbedret app kan vi yde en bedre service over for borgere og virksomheder, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En stigning på 111 procent
Det er typisk håndværkere og andre med adgang til varebil, der køber dagsbeviser. Med et dagsbevis må de bruge en gulpladebil til at flytte møbler, køre på ferie eller andre til private formål.

LÆS OGSÅ: 6 vanvittige varebiler – tager flyttelæsset på ingen tid!

I 2020 blev der købt dagsbeviser til 97.000 dage svarende til en stigning på 111 procent i forhold til 2015. Tendensen er fortsat i første halvår af 2021, hvor der er købt flere end 53.000 dagsbeviser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi forventer, at flere og flere vil benytte vores app til at købe dagsbeviser, fordi den nye app fungerer meget bedre end den gamle. Det er vigtigt at huske at købe dagsbeviser, hvis man vil køre privat i varebiler, for det kan blive dyrt, hvis man ikke følger reglerne, siger underdirektøren.

Dagsbeviser kan købes via appen Dagsbevis eller online via skat.dk.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk