Norges vildeste taxa: 350 hestes Ford Focus RS

Sønnen, lokal befolkningen og turisterne er vilde med det, Evald Jåstad har gjort. Købt en Ford Focus RS til taxa-kørsel

Reklameblok:I et bjergrigt land som Norge, kan der være meget langt fra A til B. Så med offentlig transport skal du sætte meget af dagen bare for overhovedet at komme frem. Glem det!

Derfor eksisterer mange små, lokale taxafirmaer. Men det behøves ikke være med en flåde af dieselhakkende Mercedes’r. Det synes Evald Jåstad, der kører taxa i Odda Kommune, heller ikke. Han gør det nemlig i sin 350 hestes Ford Focus RS med firehjulstræk.

“Der er ikke mange mennesker, som ærligt kan sige, at de udlever deres drøm. Men det kan jeg med sikkerhed”, fortæller Evald i videoen, du kan se lige herunder.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Heldigvis er det ikke kun Evald, der synes, det er sjovt i RS’eren. Den hurtige Focus fragter både lokale og turister rundt i kommunens område. På den måde har Evald tilbagelagt hele 127.000 kilometer i Ford’en på bare 18 måneder.

Også Evalds søn er helt vild med bilen. Når han om morgenen skal i dagpleje, råber han ‘Bånn gass! Bånn gass, Far!

Gade vide, hvad det gebyret er for at få aktiveret ‘drift mode’ undervejs?

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk